Spaghetti alla carbonara

4 portioner

Ingredienser:
425 torkad spaghetti
1 msk olivolja
175 g magert bacon eller pancetta, hackat
4 ägg
5 msk kaffegrädde
salt och peppar
4 msk nyriven parmesanost

1. Koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten. Lägg i pastan, låt vattnet koka upp igen och låt koka i ca 8-10 minuter eller tills pastan är al dente.
2. Hetta under tiden upp oljan i en tjockbottnad stekpanna på medelhög värme. Lägg i pancettan och stek under flitig omrörning i 8-10 minuter.
3. Vispa ägg och grädde i en liten skål och krydda med salt och peppar. Låt pastan rinna av och häll tillbaka den i kastrullen. Häll över innehållet i stekpanna, tillsätt äggsmeten och halva mängden parmesanost. Rör noga och lägg sedan över rätten i en varm form. Servera rätten genast, överströdd med resten av parmesanosten.



Riktigt mumsigt!
2011-01-29 @ 17:51:04 Mat & Bak Permalink


Kommentarer
Postat av: mormor

Oj,vad receptet låter gott. Har alla ingredienser

hemma,så det blir nog morfars o min söndagsmiddag.

kram från mormor

2011-01-29 @ 18:57:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0