LEILAS VARMA CHOKLADBAKELSER

Den här efterätten var superenkel att göra och dessutom väldigt god. Du fryser in formarna och när du ska bjuda på den så tar du den direkt från frysen och in i ugnen. Den är godast om du serverar den med glass till.

6 portioner

Ingredienser:
2 ägg
1 dl socker
100 g smör
¼ dl mjölk
1 dl vetemjöl
½ dl kakao


1. Rör samman hela ägg med socker, det ska INTE bli luftigt.
2. Smält smöret och blanda med den kalla mjölken.
3. Sikta vetemjölet och kakaon över äggen, tillsätt smörmjölken och blanda samman allt.
4. Fyll smeten i silikonformarna, sätt gärna en chokladtryffel i mitten och frys in formarna.
5. Grädda bakelserna i 200 grader (varmluft) eller 225 grader (vanlig ugn) i cirka 10-15 miuter.
6. Man ser att den är färdig när den precis börjar spricka i locket. Bakelsen ska vara lite ogräddad i mitten.
2012-01-08 @ 15:12:04 Mat & Bak Permalink


Kommentarer
Postat av: Pia

Supergoda smaskiga söta !

Tack! mamma

2012-01-10 @ 19:05:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0