ÄPPELBOMB

Har nu äntligen testat att göra de underbara äppelbomberna från Stålboms. De har en bok med massa recept från sitt eget bageri och även recept som artister, som har uppträtt där, har bidragit med. Boken heter Bullar och bång. Detta receptet var väldigt enkelt och det var inga annorlunda ingredienser, så det mesta har man hemma, förutom kanske smördegen. Så här kommer receptet.
 
 
 
4 portioner

Ingredienser:
4 st fasta äpplen
50 g riven mandelmassa
2 msk vit sirap
0,25 dl strösocker
1 tsk kanel
1 st äggula
1 msk vatten
Strösocker
Färdigköpt, kavlad smördeg
 
Skär smördegen i 10 x 10 cm stora rutor. Blanda mandelmassan med sirapen och spritsa ut en matskedsstor klick i mitten av varje smördegsplatta.
 
Skala och kärna ut äpplet och ställ det med hålet över klicken med mandelmassa. Blanda socker och kanel och fyll upp hålet i äpplet med kanelsockret. Vik upp smördegen över äpplet, nyp ihop skarven noga så att allt är helt tätt. Sätt äppelpaketet med skarven nedåt på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Upprepa med resten av äpplena.
 
Pensla äppelpaketen med äggula uppvispad i vatten. Rulla äpplena i strösocker, ställ tillbaka på plåten med skarven nedåt. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 15 minuter eller tills äppelbomberna börjar få en fin gyllene färg.
Gör gärna ett stickprov för att kontrollera att äpplena är lagom mjuka. Servera gärna med vaniljsås eller gammaldags vaniljglass.
 
2012-10-12 @ 16:46:33 Mat & Bak Permalink


Kommentarer
Postat av: Paps

Fantastisk, underbart, otroligt gooooooodaaaa!!!!

2012-10-14 @ 17:27:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0