KNÄCKIG ÄPPELPAJ

Äntligen ett recept! Känner att det var längesen. Det är ett enkelt recept på en äppelpaj som slängs ihop på 10 minuter. Det som jag skulle kunna säga om receptet är att kanske ta lite mindre kanel än vad som står. Det blev en väldigt stark smak som man mycket väl hade kunnat tona ner.
 
4 portioner
Ingredienser:
3 äpplen
1 ½ msk kanel
1 ½ msk strösocker
 
100 g smör, rumstempererat
2 dl havregryn
¾ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 ½ msk mörk sirap

1. Sätt ugnen 175 grader.
2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda dem med kanel och socker.
3. Rör ihop smör, havregryn, mjöl, socker och bakpulver till en smidig smet.
4. Bred ut hälften av smeten i en ugnssäker form. Lägg på äppelklyftorna och bred ut resten av smeten. Ringla över sirapen.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min.
 
Servera med till exempel vaniljsås, glass eller grädde.
 
 
2012-09-21 @ 16:24:03 Mat & Bak Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0