SMÄLTANDE SNÖGUBBAR

Testade nu i helgen att göra några söta snögubbar i mörk och vit choklad som man sen doppar i en kopp med varm mjölk. Det var riktigt gott och en väldigt fiffig och fin gå-bort-present.
 
Receptet kommer från Amelias jultidning
 
 
4 st
 
Ingredienser:
200 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 tsk stött kardemumma
1 tsk mald kanel
100 g vit choklad
Marsipan
Orange och svart karamellfärg (jag använde pastafärg)
4 träpinnar, ca 12 cm långa
 
Hacka den mörka chokladen. Koka upp vispgrädde med kardemumma och kanel. Ta kastrullen från värmen och rör ner chokladhacket. Rör tills den har smält helt. Låt chokladsmeten stelna i rumstemperatur eller, om du har bråttom, i kyl.
Dela chokladklumpen i fyra delar och forma sedan varje del till en stor och liten boll. (Jag tyckte att snögubbarna blev ganska stora och valde att göra 5 st istället för 4. Men det är upp till var och en. Men för smakens skull så funkade det bra med 5 också.)
Sätt den lilla bollen på den stora och stick en pinne genom båda. Låt stelna i kylen.
Smält den vita chokladen över vattenbad eller försiktigt i mikron. Ta ut snögubbarna från kylen och doppa i den vita chokladen. (Du kan låta chokladen svalna lite då den mörka smälter väldigt snabbt av den smälta vita chokladen.) Ta hjälp av en sked för att täcka hela. Sätt tillbaka i kylen så att chokladen får stelna.
Färga två små bitar marsipan i orange och svart. Forma den orangefärgade till 4 små "morötter" och den svarta till 16 små svarta prickar för ögon och knappar. Dekorera snögubbarna.
 
Värm en mugg mjölk och låt snögubben bada i den heta drycken. Det blir världens godaste varma choklad!
 
2012-12-10 @ 20:09:17 Mat & Bak Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0