DRÖMMAR OM EN BÄTTRE VÄRLD
2013-10-27 @ 09:50:23
Jag är så otroligt glad just nu. För det första så är det lov nu, ett väldigt välbehövligt för min del.
Sen har jag äntligen köpt mig en underbar Daniel Wellington-klocka som jag har suktat efter så länge. Och inte nog med det, jag ska även till Stockholm en helg nu i november med bästis för att bara mysa och se på Jonas Gardells "Mitt enda liv". Ska bli så otroligt kul och jag ser verkligen fram emot det.
Men jag har sparat det bästa till sist. Min absoluta favorit, Daniel Adams-Ray kommer till Göteborg och då jag ska äntligen få se honom igen. Jag är så taggad för detta och jag vet inte hur jag ska kunna hålla mig tills dess. Som tur är släpper han sitt album om två veckor, så då blir det till att lyssna sönder det.


KNÄCKIG ÄPPELKAKA
2013-10-13 @ 20:08:51
Idag var kusin och farbror här för att fira Jon i efterskott. Jag fick såklart i uppgift att baka något till fikat. Det blev en äppelkaka som serverades med vaniljsås. Den var superenkel att göra och den var dessutom väldigt god!
Receptet kommer från tidningen Hembakat.

8-10 bitar
Ingredienser:
1 ägg
1 ägg
1 ½ dl strösocker
50 g smör, smält
1 dl vatten
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2-3 äpplen
mald kanel
strösocker
ljus sirap
mandelflarn
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Tillsätt smör, vatten, bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Vispa ihop allt till en smet.
4. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
5. Skala äpplena, skär dem i klyftor och blanda dem med kanel och socker i en skål. Lägg äppelklyftorna ovanpå smeten i ett fint mönster. Ringla över lite sirap och strö över mandelflarn.
6. Grädda kakan nederst i ugnen i 35-40 minuter.
Servera gärna kakan med vaniljsås eller grädde.
