SOCKERSKULPTUR
2014-10-15 @ 20:13:42
Igår och idag har vi fått jobba på våra alldeles egna sockerskulpturer. Det har vart otroligt kul (nästan roligare än chokladskulpturerna...). Jag är väldigt nöjd med mitt resultat, för att vara första gången. Så här kommer bilderna!


Här har vi min, rosa såklart!

Och här är Frida Leijons, hon ska göra bland annat en sockerskulptur med Konditorilandslaget i VM. Går ju inte att jämföra våra med hennes, då hon övar varje dag.

Och sist har vi en samling på alla våra fina skulpturer!
SOCKERROSOR
2014-10-12 @ 20:33:06
I tisdags och onsdags fick vi lära oss att jobba med socker. Vi fick börja med sockerrosor, vilket var jättekul att göra, och i onsdags fick vi även testa att blåsa socker men det gick inget vidare alls. Den boll, som var menat att vara ett äpple, som jag lyckades blåsa utan att den gick sönder, den sprack sakta men säkert medan den låg på bänken... Och mitt tålamod hade redan då tagit slut så jag gav upp.
Men det blev några rosor till och nästa vecka kommer Frida Leijon från Konditorlandslaget och gör sockerskulpturer med oss. Ska bli jättespännande!




PS. Jag har nu skapat en kategori för Yrkeshögskolan för bagare och konditorer, alltså den som jag går, ifall det är några av er som är intresserade av endast de inläggen så är det bara att klicka på den kategorin.
CHOKLADFESTIVALEN 2104
2014-10-08 @ 19:44:12
Då är jag hemma efter en underbar långhelg i Stockholm och Chokladfestivalen. Det har vart så otroligt roligt och jag har träffat en massa nya, trevliga människor. Det är svårt att skriva om allt som har hänt så istället tänkte jag visa några av de bilder jag har tagit.


Såhär såg vår monter och bord för chokladskulpturerna ut.








Under torsdagen coh fredagen hölls den prestigefyllda tävlingen Årets Konditor. Här är de olika tävlandes bidrag. Vinnaren blev Sara Aasum Hultberg. Hennes tårtor är de vita med lila här ovanför.


Gustaf Mabrouk, den yngste att ha vunnit Årets Konditor (det gjorde han när han var 19), var även där och gjorde en jättefin chokladskulptur.

Även tävlingen Årets Pralin hölls där fyra av mina klasskompisar var med. Tyvärr vann ingen av dem men det var hård konkurrens.


Moa Brink bakade med besökare i baklabbet där vi assisterade under dagarna, Sebastien Boudét var också där. Jag fick även chansen att träffa och prata lite med Roy Fares...

... som signerade sin nya bok åt mig!

Här är allt jag fick med mig hem. Fick en väska och chokladbollar från Delicato när vi stannade för ett studiebesök där på väg upp till Stockholm. Jag handlad även lite fint i Leila Lindholms butik, lite Åre-choklad, pralinform och lakrits till mamma och pappa. Fick också en Arla-ko från Arla, som höll bland annat Kladdkakeracet.