PERFEKTION
2012-11-30 @ 23:00:14
SAVE THE WORLD
2012-11-30 @ 08:31:26
Är otroligt trött efter en hektisk vecka med körövning, marsipantillverkning i skolan och såklart välgörenhetskonserten (skriver mer om den i eftermiddag). Så jag börjar dagen med den här grymma låten och den tillhörande fina videon.
FRUKOSTFRALLOR
2012-11-25 @ 13:03:47
Fick en plötslig energi igår kväll och bestämde mig för att baka frallor till frukost idag. Något som är väldigt smidigt när man vill ha färsk bröd på morgonen men inte orkar att gå upp så tidigt för att sätta deg osv. är att göra kalljästa frallor. Då gör man frallorna på kvällen innan man ska ha dem och låter dem stå och jäsa i kylen över natten, så är det bara att skjutsa in dem i ugnen direkt från kylen när man går upp på morgonen. Jättesmidigt!
Receptet har jag hittat på den HÄR bloggen.
ca 20-24 st
Ingredienser:
25 g jäst
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk salt
2 msk olja (jag tog rapsolja)
1 dl mjölk
ca 6 dl dinkelsikt
ca 6 dl vetemjöl
Lite mjölk till pensling
Sesamfrön och/eller vallmofrön
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt och olja och rör ut jästen med det. Tillsätt mjölken.
Blanda ner dinkelsikt och det mesta av vetemjölet, men spara lite till utbakningen. Ta upp och arbeta degen lätt.
Dela upp degen i bitar och forma till den form och storlek du vill ha. (Jag valde att göra vanliga, runda frallor medan det i orginalreceptet står att man ska använda ett pepparkaksmått i form av ett hjärta.)
Låt bullarna jäsa i kylen under natten på en plåt eller en bricka med bakplåtspapper.
Nästa dag på morgonen
Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut bullarna ur kylen. Pensla dem med lite mjölk och strö över frön.
Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10-12 min.


ANNIES STUGA
2012-11-25 @ 12:49:28
I fredags var jag och Chitra hos vår lärare Malin som vi hade i 6-7:an. Hon öppnade då sin nya butik i en stuga som hon har på sin tomt i Glommen. Den var jättefint inredd. Det var ljust och inte så stort och man fick en hemtrevlig känsla när man gick där och tittade på alla fina muggar och tallrikar, smycken och thé och kaffesorter. Jag köpte en fin glasburk med kola i som är så fin att bara titta på så jag väntar lite med att öppna den. ;)
Malin har också den fina mat och bakbloggen som ni kan gå in och kolla på HÄR. Besök gärna hennes butik också, ni kommer älska den!


YOU CAN BE A CHAMPION
2012-11-25 @ 10:43:16
YOU COULD BE THE GREATEST
2012-11-24 @ 18:24:14
Nu var det ett tag sen sist men jag har vart väldigt trött på eftermiddagarna och kvällarna. Har ju gått upp tidigt till praktiken och igår var det sista dagen. Har redan vart där tre veckor och det har gått så otroligt snabbt. Men jag har lärt mig väldigt mycket och alla som jobbar där var snälla och riktigt duktiga.
De brukar låta alla praktikanter få välja precis vilken tårta som helst som man vill göra och så får man dekorera den som man vill. Jag valde en tårta med browniebotten och mjölkchoklad- och blodapelsinmousse. Vi kalasade på den nu i eftermiddags och den var otroligt god!


FILMTIPS: A WALK TO REMEMBER
2012-11-18 @ 12:38:40
En väldigt fin film.


YOU CAN NEVER BRAKE ME
2012-11-16 @ 13:53:42
Föreställningen igår gick jättebra, bättre än i onsdags. Jag slutade tidigt idag så nu ska jag sova några timmar innan jag ska in till stan för tredje föreställningen.
Om ni vill se showen (det är ju tre föreställningar kvar, räknat med den idag) så kan ni gå in på ticnet och boka, eller köpa på turistbyrån. Eller så kan ni komma till Falkhallen och köpa biljetter på plats, dock finns det en risk att det inte finns några biljetter kvar. Vet inte hur det är idag men igår var det nästan fullt.
Får se ifall jag bloggar i helgen. Jag ska inte göra så mycket förutom att uppträda på kvällarna och även fira farfar i morgon, annars blir det nog en lugn helg, det behövs.

DAGS FÖR ANDRA FÖRESTÄLLNINGEN
2012-11-15 @ 16:40:14
Sitter och taggar inför den andra föreställningen som spelas ikväll. Vi hade ju premiär igår och det gick jättebra! Det är så himla kul och de som kom och tittade verkade uppskatta det. Nu ska jag sticka, önska mig lycka till!

Bild från HN. Klicka HÄR om ni vill se mer bilder från föreställningen.
GRATTIS CHITRA!!
2012-11-10 @ 22:08:51
Idag fyller min bästaste vän hela 17 år. Kan tyvärr inte spendera dagen med henne då hon är i Göteborg och just nu lyssnar på Markus Krunegård. Hoppas du har haft en bra dag trots köande i kallt väder och att konserten är grym!
Jag ville bara säga grattis till dig. Och tacka dig för att du alltid finns där, för att du är en så fin vän, en vän som förstår när jag mår dåligt utan att jag behöver säga nåt, en vän som kan pigga upp mig, en vän som man kan ta långa promenader med och prata om allt möjligt som händer.
Ja, jag kan hålla på länge men jag tror att du har fattat grejen...
Jag älskar dig så mycket!
GRATTIS PÅ 17-ÅRSDAGEN!!

EVERYBODY TALKS
2012-11-10 @ 21:54:00
Denna låten går på repeat just nu hos mig!
SOS UPPDRAGET
2012-11-08 @ 20:48:34
Jag ser ganska mycket på tv. När jag kommer hem från skolan och jag inte har något att göra så sätter jag mig och kollar facebook och sätter sen på tv:n. Alla dessa olika program som jag ser på en dag är oftast väldigt betydelselösa och man tittar på de bara för att just fördriva tiden. Därför har jag väldigt lätt för att fastna för program som verkligen har ett syfte, program där man vill visa något som faktiskt kan hjälpa, något som visar hur det verkligen är runt omkring oss.
Ett sådant programm som går just nu är SOS Uppdraget. 6 kända svenskar som är ambassadörer för SOS barnbyar (Mari Jungstedt, My Skarsgård, Lisa Miskovsky, Niclas Alexandersson som förövrigt är från Vessige, var bara tvungen att säga det ;), Ernst Kirchsteiger och Adam Tensta) reser till Ghana. Där besöker de en SOS barnby som de ska få hjälpa till att göra det lite bättre för barnen som bor där samtidigt som de får åka ut i byarna och se hur människor bor.
Tårarna bara rinner när jag tittar detta och man inser så många saker. Vi kan påverka ett barns framtid genom att skänka ett par hundralappar i månaden, vi tar så mycket för givet. Dessa barn har inget och de kan inte göra något åt det.
Jag tycker att detta är en väldigt sevärd serie som alla borde se. Det kommer att ge en ordentlig tankeställare. Klicka HÄR för att se det.
THRILLER I HN
2012-11-07 @ 20:08:23
Idag var det ett reportage i HN om musikalen "Thriller" som jag är med i. Nästa vecka, på onsdag, smäller det. Då har vi premiär och jag är jättetaggad! Om ni vill ta en titt och läsa lite om vad Torbjörn (han som sätter upp musikalen) berättar om hur han har tänkt angående musikalen så kan ni klicka HÄR.

Bilden är lånat från hn.se.
VAD HÄNDE FÖRRA ÅRET: NOVEMBER?
2012-11-05 @ 20:04:01


Förra året laddade jag upp inför julmarknaden genom att ha en pysseldag med mamma och Jennie. Jag hade goda bakverk med mig hem från skolan...

... som jag varvade med mysiga kvällar framför barasan med varmchoklad.

Fina Chitra fyllde 16 och snart är det dags igen för henne att fylla år!

Och till slut stod jag på julmarknaden i Ätrasalen med kakor och godis. Hoppas på att hinna stå där i år med men får se om jag hinner.
RASPBERRY SWIRL CHEESECAKE CUPCAKES
2012-11-05 @ 19:10:28
Hittade dessa coola cupcakes på en jättefin bakblogg, jag var bara tvungen att testa att baka dem. De blev otroligt goda och de blir riktigt fina med marmoreringen. Jag har översatt receptet så måtten är inte exakta. Men det funkade bra för mig. Om ni vill kolla på orginalreceptet så klicka HÄR.

32 stycken
Till botten:
4,2 dl smulade digestivekex
4 msk osaltat smör, smält
3 msk socker
Till hallonvirvel:
170 g hallon
2 msk socker
Till fyllningen:
900 g färskost, t.ex. philadelphiaost, rumstempererad
900 g färskost, t.ex. philadelphiaost, rumstempererad
4,2 dl socker
En nypa salt
1 tsk vaniljextrakt (jag hade inte det så jag tog vaniljsocker istället)
4 stora ägg, rumstempererade
Sätt ugnen på ca 160°C. Sätt i muffinsformar i muffinsplåtar.
Blanda smulade digestivekex, smält smör och socker i en liten skål. Rör med en gaffel tills allt har blandats och de torra ingredienserna är fuktiga.
Lägg en matsked av blandingen i botten av varje muffinsform. (Ett bra tips är att använda ett vanligt dricksglas att trycka till med så att det blir ett jämnt lager.)
Baka av i ungefär 5 minuter tills botten precis har stelnat. Sätt på galler för att svalna.
För att göra hallonpurén, blanda hallon och socker i en mixer eller matberedare. Mixa tills purén är helt slät, sila sen genom en sil för att få bort fröna.
För att göra cheesecakefyllningen, vispa färskosten på medelhastighet med elvisp tills det är fluffigt. Vispa i sockret tills det är slätt. Blanda i salt och vaniljextrakt. Blanda i ett ägg i taget, vispa ordentligt efter varje tillägg.
Lägg i 3 (jag fick bara plats med 2) matskedar av fyllningen över botten i muffinsformarna. Klicka ut hallonpurén i fyllningen. Använd en tandpetare eller liknande för att göra en virvel av purén i fyllningen så att det blir en fin marmorering.


Baka tills fyllningen har stelnat till, cirka 22 minuter. Rotera plåten halvvägs genom gräddningen. (De kommer att höjas ordentligt i ugnen men de sjunker ihop när de kommer ut ur ugnen.)
Flytta till ett galler för att svalna till rumstemperatur. Sätt i kylen och låt stå där i minst 4 timmar innan servering.
Jag lät cupcakesen stå kvar i muffinsplåten då jag hade bråttom när jag satte in dem i kylskåpet. Kan tänka mig att detta gjorde att mina cupcakes blev som de blev. De sjönk ihop väldigt mycket och jag tror inte att de hade gjort det ifall jag hade låtit de stå för sig själva. Så ta helst ut dem ur muffinsplåten om ni vill ha en fin form på dem.


UPPLADDNING
2012-11-04 @ 20:52:29
Nu sitter jag i soffan och laddar upp inför veckorna som jag står inför nu efter lovet. Kommer inte ihåg om jag har skrivit det här innan men kan ju säga det igen för säkerthets skull. Från och med i morgon så ska jag i tre veckor praktisera på Peters konditori. Det ska bli riktigt roligt och jag ser verkligen fram emot det.
Det som är mindre roligt är att jag ska börja klockan 5 på morgonen och jag måste gå upp klockan 4. Får se hur jag ska klara mig i tre veckor. Men men, det kommer bli grymt!
Det som är mindre roligt är att jag ska börja klockan 5 på morgonen och jag måste gå upp klockan 4. Får se hur jag ska klara mig i tre veckor. Men men, det kommer bli grymt!

NYTT
2012-11-03 @ 13:24:30
Här kommer kläderna jag köpte igår. Har också köpt tre klänningar från Nelly men bara en passade så den kommer här med.


Kappa från H&M för 499:-.


Tunika från Nelly, 149:-.

Stickad tröja från Rut m.fl. som nu heter Rut & Circle istället. 159:-.
Denna affären har även öppnati Falkenberg och jag tror att denna kommer bli en ny favoritaffär för mig, så många fina kläder, dessutom till ett bra pris!

Svarta jeans som är så mjuka att de känns som leggings. Dragkedjan sitter där bak. Köpta på Cubus för 299:-.

Även dessa örhängen är köpa på Cubus, 49:-.

Dessa söta ringar köpta jag på Accessorize för 65:-.
LAY ME DOWN ON A BED OF ROSES
2012-11-02 @ 21:58:36

Tog en liten tur till kyrkogården och tände ljus. Det är så fint nu under All helgona-helgen när det är tänt ljus på gravarna. Det lyser så fint i mörkret.
Tog också en rensning bland alla mina bakgrejer då det har blivit överfullt i skafferiet. Jag insåg hur många muffinsformar jag har, vilket jag inte visste innan. Fick genast suget efter att baka cupcakes och i morgon ska jag faktiskt testa något nytt. Skriver mer om vad det är och hur det gick i morgon.

UNIVERSEUM & SHOPPING
2012-11-02 @ 21:49:50
Idag har jag spenderat dagen i Göteborg med mamma och Jon. Vi började med att gå inne på Universeum och jag älskar att gå i regnskogen! Så himla varmt och skönt och de små söta aporna är ju helt underbara! Sen tog vi en tur till Nordstan där vi, eller jag, shoppade loss ordentligt. (För en gångs skull). Tänkte visa bilder på det jag köpte i morgon då det är bättre ljus att fota i. Här kommer några halvtaskiga bilder från dagen.
Vill bara säga till Chitra, och alla andra som inte gillar ormar, att inte titta på den femte och sista bilden!




