Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt

8 bitar

Ingredienser:
300 g mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao

Fyllning:

3 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör, t. ex. cointreau (jag använde koncentrerad citrusjuice istället för likören)

Garnering:
2-3 passionfrukter

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och rör ner ägg och kakao. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt kakan kallna och skär loss den från formen. Diska och torka formen och lägg ner kakan igen. Vispa grädde. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp äggulorna i en stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner likören och sist grädden. Bred ut moussen över kakan i formen. Täck med plastfilm och frys i minst 3 timmar. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Häll det över moussen. Låt tårtan stå framme ca 30 minuter före serveringen.

2011-08-10 @ 13:32:34 Mat & Bak Permalink


Kommentarer
Postat av: F e l i c i a

Åh, vad gott! Jag som älskar både passionsfrukt och vitchoklad, kanske borde testas. :D

2011-08-10 @ 15:45:18
URL: http://henrikssonfelicia.blogg.se/
Postat av: Pia

Mumsig var den! Mamma

2011-08-10 @ 21:16:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0