Kladdkaksmuffins

Igår hade vi mormor & morfar och farmor & farfar här. Vi åt gott till middag och jag hade gjort efterätten. Som ni ser på titeln så gjorde jag kladdkaksmuffins. De var riktigt goda. Sötsugen som jag är så älskar jag kladdkaka och ibland kan det bli lite för mättande med en hel paj, även om man är flera. Så de här muffinsen var perfekt storlek för efterätt!


16 muffins
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%

Vispgrädde och bär till garnering

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till ⅔ med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Muffinsen sjunker ihop i mitten när de tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick lättvispad grädde och färka bär.

A piece of a cake - Leila Lindholm



(Suddig bild...)
2011-01-09 @ 19:09:58 Mat & Bak Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0