SMÅ SEMLOR

Idag har vart lite av en bakdag då jag först var hos mormor och bakade en födelsedagstårta till på tisdag då hon fyller år. Sen när jag kom hem så bakade jag släta bullar till semlor. De blev väldigt goda så här kommer receptet. Det är hämtat från Arlas hemsida.

Ca 30 st

Ingredienser:
50 g smör
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
1¼ dl kesella kvarg lätt
2 krm salt
1 tsk stött kardemumma
¾ dl socker
8-9 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg

1. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme, 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken.
2. Rör om tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, kvarg, kardemumma, socker och det mesta av mjölet.
3. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
4. Sätt ugnen 250 grader. Arbeta degen på mjölat bakbord och baka ut små runda och släta bullar.
5. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter.

2012-01-22 @ 20:24:26 Mat & Bak Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0