CHOKLADFONDANT MED JORDGUBB OCH PASSIONSFRUKTSALLAD

 
 
Supergod chokladig men mäktig efterätt!
 
4 port
 
Ingredienser:
75 g smör
100 g mörk choklad, 70%
2 st ägg
4 msk strösocker
 
250 g jordgubbar
1 msk strösocker
4 st passionfrukter
vaniljglass

1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj fyra ugnssäkra formar eller aliminiumformar med smält smör eller flytande margarin.
2. Lägg smöret i en kastrull och bryt chokladen. Smält på svag värme under omrörning. 
3. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda i chokladblandningen. Häll i smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen ca 10-15 minuter.
4. Medan bakelserna är i ugnen gör du salladen genom att skölja, snoppa och skiva jordgubbarna. Lägg dem i en skål och strö över sockret. Skeda i passionsfrukten och rör om. Låt bakelserna svalna något före servering. Servera med vaniljglass och fruktsalladen.
 
2013-04-09 @ 15:51:09 Mat & Bak Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0