VANILJCUPCAKES

Dessa gjorde jag för ett tag sen från min nya bakbok Söta Dagar av the Hummingbird Bakery. Muffinsen blev jättefina men jag måste säga att glasyren blev jag inte helt nöjd med. Detta är en glasyr utan philadelphiaost och den blir då inte lika krämig utan väldigt söt. Själv föredrar jag glasyr med philadelphiaost men det är säkert någon av er som kommer tycka denna är godare och bättre.
 
 
12-16 cupcakes
 
Ingredienser:
75 g osaltat smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ¾ dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
¼ tsk salt
2 ¼ dl standardmjölk
2 ägg

1. Värm ugnen till 200°C. Sätt muffinsformar i muffinsplåten/-plåtarna.
2. Använd en elvisp eller matberedare med visp och vispa ihop smöret, sockret, mjölet, bakpulvret, vaniljsockret och saltet på låg hastighet till blandningen är finsmulig.
3. Vispa ihop mjölken och äggen för hand i en kanna (eller bunke). Vispa ner tre fjärdedelar av mjölkblandningen i smulblandningen med elvispen eller matberedaren på låg hastighet. Skrapa ner smeten från skålens kanter, tillsätt resten av mjölkblandningen och vispa en stund till på medelhög hastiget tills smeten är slät.
4. Fyll muffinsformarna till två tredjedelar med smet. Grädda kakorna i 15-20 minuter eller tills de känns spänstiga om du trycker lätt på ytan. Låt kakorna svalna något i plåten/plåtarna och lägg sedan upp dem på galler och lå dem svalna helt.
5. Gör glasyren medan kakorna svalnar.
 
Vaniljglasyr:
8 ¼ dl florsocker
150 g osaltat smör, rumsvarmt
½ tsk vaniljsocker
½ dl standardmjölk
hushållsfärg (valfritt)
 
1. Använd en elvisp eller matberedare med visp och vispa ihop florsockret, smöret och vaniljsockret på låg hastighet tills alla stora smörklumpar är utrörda (blandningen kommer fortfarande att vara pudrig). Fortsätt vispa på låg hastighet och tillsätt mjölken. Vispa sedan på hög hastighet tills glasyren är lätt och luftig.
2. Om du vill ha glasyr i olika färger skedar du upp glasyren i olika skålar och blandar i hushållsfärg tills du är nöjd med nyanserna. Var försiktig så att du inte tar för mycket hushållsfärg eftersom det kan påverka smaken.
3. Bred eller spritsa glasyren över de avsvalnade kakorna. Garnera dina cupcakes med strössel, marsipan/sugarpaste-dekorationer eller hackade nötter.
 
 
Jag gjorde blommor i sugarpaste och la dem i snapsglas för att torka lite i rätt form.
 
2013-04-10 @ 14:27:00 Mat & Bak Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0