CHOKLAD OCH KARAMELLPOPCORN

Hittade detta receptet på den söta och inspirerande bloggen Sockerrus. Tänkte först att choklad och karamellpopcorn låter inte gott, det är säkert ingen hit och det var precis vad det kändes första tuggan man tog. Men sen gick jag och smååt för det blev så otroligt gott efter ett tag. Så jag tycker absolut att ni ska testa detta. Det är väldigt lätt att göra. Och det är godare än vad man tror!
 
Kruxet är dock att om man inte har en tjockbottnad kastrull, vilket vi inte har, så är det jättelätt att karamellen bränner fast i botten. Därför är det jätteviktigt att röra HELA tiden!
 
Ingredienser;
75 g smör
2 dl socker
1 paket micropopcorn
50 mörk choklad

1. Poppa pocorn enligt anvisningar på paketet.
2. Koka upp smör och socker i en kastrull på medelhög värme. Det ska bli en brun smet och det tar ca 5 min. Rör försiktigt under kokningen. Akta dock så att den inte bränns!
3. Ta av från värmen och rör smeten slät.
4. Blanda genast ner popcornen och rör snabbt om tills det är väl blandat.
5. Bred ut popcornen på en bakpapperklädd plåt.
6. Smält chokladen i micron och häll över popcornen.
7. Ställ in i kylen en stund så att chokladen stelnar något samt karamellen svalnar. Alternativt låt det stå framme någon timme.
8. Dela popcornmixen i bitar och ät och njut!
 
2013-02-20 @ 22:56:42 Mat & Bak Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0