GIFFLAR MED JORDGUBBSCURD

Testade att göra gifflar för någon vecka sen och använde då ett recept härifrån med en fyllning av en jättegod jordgubbscurd. Så här kommer receptet för er som vill testa!
 
 
ca 24 st

Ingredienser:
150 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
2 stora ägg eller 3 små
½ krm salt
½ dl socker
14 dl vetemjöl
 
Jordgubbscurd
200 g jordgubbar
2 ½ dl socker
rivet limeskal
2 ägg
80 g smör
1 msk maizena

Börja med att göra degen till gifflarna.
1. Smält smöret i en kastrull och låt svalna.
2. Lös jästen i en stor bunke med 1 dl kall mjölk och tillsätt sedan resten av mjölken, smör, ägg, salt, socker och det mesta av mjölet.
3. Arbeta ihop till en smidig deg. Knåda eller använd en hushållsassistent i 10 minuter.
4. Låt det jäsa i 30 minuter.
 
Under tiden gör du jordgubbscurden.
1. Fyll en kastrull med vatten och låt vattnet koka upp.
2. Sätt en skål som är lite större än kastrullen ovanpå kastrullen så att det blir ett vattenbad.
3. Lägg i jordgubbarna, dela gärna dem innan.
4. Häll på sockret och limeskalet. Rör om tills sockret är upplöst.
5. Ha i ett ägg i taget, rör om och tillsätt sedan smöret. Till sist ska maizenan i och rör sedan om tills allt är blandat.
6. Koka i cirka 15 minuter, rör om då och då. Efter ett tag tjocknar röran och det är klart när man kan dra med skeden och den lämnar spår.
 
1. Kavla ut degen och skär ut små trekanter.
2. Lägg på en klick jordgubbscurd och rulla ihop till den smala kanten.
3. Sätt ugnen på 225 grader och låt gifflarna jäsa ytterligare i 30 minuter.
4. Pensla på ägg och grädda i mitten av ugnen i 6-10 minuter.
 
 
2013-03-16 @ 15:53:09 Mat & Bak Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0