KNÄCKIG ÄPPELKAKA

Idag var kusin och farbror här för att fira Jon i efterskott. Jag fick såklart i uppgift att baka något till fikat. Det blev en äppelkaka som serverades med vaniljsås. Den var superenkel att göra och den var dessutom väldigt god!
Receptet kommer från tidningen Hembakat.
 
 
 
8-10 bitar
 
Ingredienser:
1 ägg
1 ½ dl strösocker
50 g smör, smält
1 dl vatten
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2-3 äpplen
 
mald kanel
strösocker
ljus sirap
mandelflarn
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Tillsätt smör, vatten, bakpulver, vaniljsocker och mjöl. Vispa ihop allt till en smet.
4. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
5. Skala äpplena, skär dem i klyftor och blanda dem med kanel och socker i en skål. Lägg äppelklyftorna ovanpå smeten i ett fint mönster. Ringla över lite sirap och strö över mandelflarn.
6. Grädda kakan nederst i ugnen i 35-40 minuter.
Servera gärna kakan med vaniljsås eller grädde.
 
 
 
2013-10-13 @ 20:08:51 Mat & Bak Permalink


Kommentarer
Postat av: mormor

Hej Mysan1 Så längesen jag tittade på din blogg.Nu läste jag receptet på din goda äppelpaj,ska prova.
Kram från Mormor

2013-10-23 @ 21:28:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0