TELL ME YOU LOVE ME

Då var det ett tag sen sist och sen senaste gången jag bloggade har jag hunnit börja skolan igen, började i onsdags förra veckan. Då satte vi igång ordentligt direkt med Sébastien Boudet som gästföreläsare i två dagar. Såklart så handlade det om bröd och det var väldigt intressant och riktigt kul. Han har ett helt annat tänk än vad vi får lära oss i skolan och ute på praktikplatserna. Där handlar det om det ska gå snabbt medan Sébastiens bästa vän är tiden. 
 
 
 
 
Denna veckan har vi jobbat med bland annat skådebröd. Det var något helt nytt för många av oss och vi var fyra tjejer som bestämde att vi skulle göra en skulptur tillsammans. Vi satt i ett par timmar helt utan inspiration och fick till slut bestämma oss för Nalle Puh. För att inte alls vara sugna på detta och inte ha någon inspiration alls så måste jag säga att den blev helt okej för att vara första gången. Det var kul att få ha testat på i alla fall.
 
 
Därefter har vi ägnat oss åt två dagar åt kondisbitar, vilket helt enkelt är alla mindre bakverk i kondisdisken. Biskvier, dammsugare, makroner m.m. Det var jättekul och vi har fått många nya idéer till gesällen som man bör börjar tänka på nu, det börjar närma sig nu. 
Och igår, fredags fick vi besök från Richemonte-skolan i Schweiz, det är en jättefin skola för bagare och konditorer. Vi har fått chansen att åka dit, tillsammans med YH från Göteborg, veckan innan påsk och få två heldagars kurs av lärarna där. Det ska bli superroligt. Så igår visade vi vad vi kunde och presenterade för dem. Vi gjorde det som var typiskt svenskt, så som semlor och prinsesstårta, vi gjorde också sockerskulptur, wienerbröd, vetebröd och matbröd. Gott blev det!
 
 
 
2015-01-17 @ 10:00:54 Allmänt Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0