BANOFFEE PIE

Den här pajen har jag länge velat testa men det har aldrig blivit av, förrän igår. Vi hade en burk kondenserad mjölk över från marängbakelsen och tänkte då, varför inte testa denna omtalade paj? Och den var riktigt god! Väldigt mäktig men otroligt god. Dessutom är den väldigt enkel att göra då inget ska bakas i ugn.
 
Receptet hittade jag här.
 
Det enda som tar ganska lång tid är om man inte hittar färdig karamelliserad mjölk, för då behöver man koka kondenserad mjölk vilket tar ett tag.
 
Såhär kokar du karamelliserad mjölk:
 
Ta bort etiketten runt burken med sötad, kondenserad mjölk och lägg burken (oöppnad) i en kastrull med vatten. Vattnet ska täcka burken helt!
Koka burken i ca 2 ½ timme. Se till att burken är täckt med vatten under hela koktiden.
Låt burken svalna i kylen innan du öppnar och använder den.
 
 
Banoffee pie
 
Ingredienser:
400 g / 1 paket digestivekex
160 g smält smör
1 burk karamelliserad mjölk (dulce de leche)
3 dl grädde
30 g mörk choklad
2-3 bananer

1. Smula sönder digestivekexen till smulor. Smält smöret på spisen eller i micron och blanda det med digestivesmulorna. Tryck ut smulorna i en form och ställ in i kylen i minst 30 minuter.
2. Smeta ut burken med karamelliserad mjölk över digestivepajdegen.
3. Skiva bananerna och lägg ett lagar banan över lagret med kola. (Jag la dock två lager närmare mitten då jag kände att det skulle bli alldeles för sött annars.)
4. Vispa grädden och bred ut den över bananerna.
5. Riv lite mörk choklad över.
 
2013-04-14 @ 11:06:48 Mat & Bak Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0