Min sega kladdkaka
Här kommer receptet på den kladdiga och sjukt goda kladdkakan som finns i Leilas bok A piece of cake.
50 g smör
½ dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vanlijsocker
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
50 g choklad (helst 70% kakao)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i smeten.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.


Smaklig fika!
50 g smör
½ dl matolja
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vanlijsocker
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
50 g choklad (helst 70% kakao)
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull och tillsätt matolja.
3. Vispa ägg, strösocker och farinsocker ljust och pösigt och rör ner det varma smöret.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i smeten.
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.


Smaklig fika!
Kommentarer
Trackback