HALLONRUTOR MED MARÄNG

Här kommer den underbara kakan i långpannan som jag bakade till kräftskivan nu i helgen. Riktigt god! Jag hittade den i ett litet recepthäfte från tidningen Året Runt.
 
30-35 mindre bitar
Ingredienser:
3 dl strösocker
75 g smör, rumsvarmt
5 äggulor
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
 2 ½ dl kall mjölk
3 msk kokande vatten
Hallonmaräng
5 äggvitor
5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl hallon
 
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör socker och smör vitt och poröst. Tillsätt äggulorna och rör samman.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dessa i äggsmeten varvat med mjölk och vatten. 
Bred ut smeten i en smord och bröad långpanna, ca 30x40 cm, eller använd ett smort bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Ta ut kakan och höj ugnsvärmen till 250 grader.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner socker och vaniljsocker. Vänd försiktigt ner hallonen. Bred ut hallonmarängen på kakan och grädda 5-7 minuter. Maröngen blir som en marängmassa. Skär kakan i bitar. 
 

 
2012-08-20 @ 17:00:29 Mat & Bak Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0