CHOKLADCUPCAKES MED CREAM CHEESE FROSTING
I torsdags bakade jag cupcakes med limesmak på frostingen. Det var riktigt gott! Själva muffinsen är från Leila Lindholms "Piece of cake" och är så himla goda bara i sig.
Chokladcupcakes - 12 cupcakes
Ingredienser:
3 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl mjöl
2 tsk kakao
1 nypa salt
100 g 70% choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen/yoghurten och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och salt i en skål och sikta ner det i smeten. Blanda försiktigt.
5. Hacka chokladen och smält över vattenbad. Blanda ner det i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till ⅔ med smet.
7. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Cream cheese frosting
Ingredienser:
200 g philadelphiaost
50 g mjukt smör
ca 2 dl florsocker (efter smak)
Saft av 1 lime
Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder den.

Chokladcupcakes - 12 cupcakes
Ingredienser:
3 ägg
2 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
2 msk kallt kaffe
3 ½ dl mjöl
2 tsk kakao
1 nypa salt
100 g 70% choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
3. Smält smöret, häll i gräddfilen/yoghurten och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och salt i en skål och sikta ner det i smeten. Blanda försiktigt.
5. Hacka chokladen och smält över vattenbad. Blanda ner det i smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till ⅔ med smet.
7. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Cream cheese frosting
Ingredienser:
200 g philadelphiaost
50 g mjukt smör
ca 2 dl florsocker (efter smak)
Saft av 1 lime
Vispa ihop ingredienserna och låt stå i kylskåpet ett tag innan du använder den.

Kommentarer
Trackback