CHOKLADPAVLOVA
Igår fyllde ju Jon år och jag gjorde tårtan. Det blev en chokladpavlova från Leila Lindholms bok "A piece of cake".
1 tårta /12 bitar
Ingredienser:
7 äggvitor
7 äggvitor
5 ½ dl strösocker
Saft av ½ citron
2 msk kakao
50 g mandelspån
Topping
4 dl vispgrädde
4 dl grekisk yoghurt 10%
3 msk florsocker
1 liter färska bär
1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en torr och rostfri bunke.
3. Vispa marängen kraftigt för hand i vattenbad (över kokande vatten) tills den uppnår cirka 65 grader. Marängen ska tjockna och sockerkristallerna ska ha smält.
4. Ta av marängen från värmen och fortsätt vispa med elvisp tills den har svalnat.
5. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten.
6. Skeda ut marängsmeten på en plåt med bakplåtspapper till en rund tårtbotten.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter, tårtan ska vara lite seg i mitten.
1. Vispa grädden och blanda den med grekisk yoghurt och florsocker. Bred gräddblandningen över marängbottnen.
2. Strö över färska bär.



Kommentarer
Trackback