LÅNGPANNEKAKA MED ÄPPLE OCH HAVREGRYN

 
 
Ingredienser:
7,5 dl vetemjöl
3 dl socker
3,5 tsk bakpulver
3,5 - 4 dl mjölk
 
4 st skalade och tunt klyftade äpplen

150 g smält smör
1 dl socker
2,5 dl havregryn
2 tsk kanel
 
1. Blanda de torra ingredienserna. Häll på mjölken och rör om.
2. Häll smeten på en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
3. Smält smöret och blanda i de övriga ingredienserna i kastrullen.
4. Stoppa ner de klyftade äpplena i degen och täck med havregrynsblandningen.
5. Grädda den i 200°C i 20 minuter.
 
2013-04-15 @ 19:48:06 Mat & Bak Permalink


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0